U sklopu projekta SReST („Društveno odgovorni Slow Food turizam u Dunavskoj regiji“), održana je kreativna radionica osmišljena kao iskustvo koje povezuje prirodu, tradiciju i fotografiju, pružajući sudionicima priliku da istraže bogatu (agro)bioraznolikost Dubašnice. Sudionici su kroz interpretacijsku šetnju i fotografsku radionicu istraživali lokalni krajolik te usavršavali vještine vizualnog pripovijedanja. Pod vodstvom lokalnog fotografa Hrvoja Kosira kod polaznika se nastojalo potaknuti razmišljanje o naraciji, odnosno novim perspektivama u dokumentiranju motiva koji evociraju tradiciju, održivost i povezanost hrane s okolišem.
Poseban naglasak stavljen je na to kako vizualno zabilježiti esenciju lokalnih proizvoda u njihovom prirodnom staništu – njihove teksture, boje, prirodno okruženje i kulturni značaj. Radionica je bila kreativna kombinacija teorijskog i praktičnog dijela, potičući razmjenu znanja i iskustava među sudionicima.
U konačnici, ova radionica nije bila samo fotografska radionica, već i način slavljenja lokalne baštine, održivih prehrambenih praksi i prirodnih bogatstava Dubašnice – sve to kroz objektiv fotoaparata. U galeriji se nalazi samo dio dokumentiranih motiva, a ostatak fotografija moći ćete razgledati na izložbi sredinom rujna.
Zahvaljujemo voditelju radionice Hrvoju Kosiru na izvrsnoj radionici, Marijani Kirasić Nekić iz foto kluba Krk što je okupila članove nekolicine foto klubova i ostale hobiste te svim polaznicima koji su svojim pristupom dodatno obogatili ovu projektnu aktivnost.













