4-IMG_8238

ZOI Krčko maslinovo ulje i poljoprivreda

Stručna radionica u DUBoaku u sklopu SReST projekta, okupila otočne proizvođače maslinova ulja i ostale poljoprivrednike kako bi se upoznali s mogućnostima ekološke poljoprivrede i zaštite proizvoda.

U DUBoaku je prošle subote održana radionica o dvije teme od velikog značenja za krčke maslinare pod vodstvom Ane Marušić Lisac iz poduzetničkog centra Biotehnicon. Prisutni maslinari upoznali su se s procesom certifikacije krčkog maslinovog ulja ZOI te procesom ulaska u ekološku poljoprivredu. Pritom je izmđu ostalog bilo riječi o zakonskim regulativama, aspektima i značajem zaštite proizvoda, važnosti i mogućnostima ekološke poljoprivrede. Zahvaljujemo predavačici Ani Marušić Lisac na iznimno zanimljivom i korisnom predavanju za naše otočne maslinare.

Radionica se održala u sklopu projekta SReST- Društveno odgovorni Slow Food turizam u dunavskoj regiji.

Comments are closed.